MENU

Openbare ruimte + Stedenbouw

Terug naar Projecten overzicht

Herinrichting plantsoen Burgemeester Francoisplein

2015

Sport en spel

Natuurbeleving

Ontmoeten

De bewoners van het Burgemeester Francoisplein in Den Haag wilden graag meer en beter gebruik kunnen maken van het plantsoen. De ideeën van kinderen en bewoners voor meer spelen en ontmoeten past goed bij de ambities van de gemeente voor Kindvriendelijke Wijken en de Wijkaanpak Nieuwe Stijl. Ketner Olsen is vervolgens door het Stadsdeel Loosduinen gevraagd om met de ideeën aan de slag gegaan en een ontwerp te maken, met oog voor het groene en historische karakter van de plek. De nieuwe inrichting van de plek wordt door de bewoners zeer gewaardeerd en heel goed gebruikt. Hun inzet is in 2016 beloond met de Gulden Klinker voor bewonersinitiatieven.