MENU

Openbare ruimte + Stedenbouw

10.09.18

Groen schoolplein in Kralingen

Een verrassing voor de kinderen van de Willeboerschool. Toen zij na de zomervakantie weer naar school gingen, lag daar een nieuw schoolplein. Een groen schoolplein boordevol uitdagingen op het gebied van avontuurlijk spelen, sport en spel en fantasie. Met onder andere een speelheuvel met tunneltje, een balanceerparcours en een houten vlonder tussen de grote bomen, heeft het plein een hele andere aanblik gekregen. Ook de kinderen uit de buurt zijn er blij mee.

20.11.17

Artikel over plein De Waterkanten in Lisse in magazine BuitenBeeld

Het magazine Buitenbeeld heeft een artikel gewijd aan het nieuwe plein De Waterkanten. Een plek voor school, sport én buurt!
Het Fioretti College en het nieuwe sportcentrum in Lisse zijn onderdeel van de stedelijke ontwikkeling 'De Waterkanten'. Een gebied met woningen en voorzieningen gesitueerd langs de ringvaart.
Ketner Olsen ontwierp het plein dat bewoners, scholieren en sporters verbindt - en waar zo nodig ook nog geparkeerd kan worden.

19.11.17

Feestelijke opening Groene Buurtpaden Katendrecht

De bewoners aan het Freijapad en het Donarpad op Katendrecht wilden een groene, veilige en gezellige stoep voor hun voordeuren. Samen met Marjan Ketner, als ontwerper, adviseur en buurtbewoner, hebben de bewoners plannen gemaakt voor een nieuwe inrichting en deze ingediend voor subsidie bij Citylab010. In het Freijapad en Donarpad wilden de bewoners grote groenvakken, een schaakbord en een picknicktafel, waar buren elkaar kunnen ontmoeten, kinderfeestjes kunnen organiseren of samen eten. Grote keien in beide paden zorgen ervoor dat er geen ongewenst verkeer meer kan rijden. 

14.06.17

Buurtbewoners bekijken plannen speelplek Langeraarstraat in Zwijndrecht

SPEELWIJK heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuwe inrichting van de speelplek aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht. Op deze zonnige nationale Buitenspeeldag worden de plannen door Marjan Verboeket en Marjan Ketner gepresenteerd aan de buurt. Bewoners kunnen nog hun voorkeur aangeven voor extraatjes zoals een vaste bbq, plantenbakken, meer picknicktafels of gezellige verlichting. Kinderen van de nabij gelegen basisschool hebben al eerder hun input geleverd voor het ontwerp. 

26.10.16

Koffie en thee voor de buurt bij kiosk Louis Armstrongplein

Het plein voor het woonzorgcentrum de Loosduinse Hof heeft een nieuwe inrichting gekregen. Kers op de taart is de houten kiosk waar cliënten van Middin koffie en thee gaan schenken. Het plein is een ontmoetingsplek voor bewoners uit de wijk Nieuw Waldeck. Een plek waar mensen een praatje kunnen maken en waar activiteiten voor de wijk kunnen worden georganiseerd.